Motokárový Tréning na Slovakia Ringu s Ajkou Šebáňovou

Mali sme skvelú príležitosť trénovať v Slovak Karting Center v Orechovej Potôni pod vedením skúsenej pretekárky a trénerky Ajky Šebáňovej z KF Racing Team. Tento tréning bol pre nášho pilota Tomáša obrovským zážitkom.

Tréning s profesionálom

Ajka Šebáňová je známa svojimi bohatými skúsenosťami a úspechmi v motokárovom športe. Jej odborné vedenie počas tréningu poskytlo Tomášovi nielen cenné rady, ale aj motiváciu, aby neustále pracoval na svojom zlepšení. Spoločne prešli detailmi, ako sú správne nájazdy do zákrut, technika brzdenia, ako aj optimalizácia stopy na trati. Ajka sa zamerala aj na mentálnu prípravu, čo je často podceňovaný, no veľmi dôležitý aspekt pre úspech v pretekaní.

Podmienky na trati

Aj napriek tomu, že počasie bolo skutočne horúce a teploty dosahovali extrémy, podmienky na trati boli fajn. Horúčava síce vyžadovala vyššiu koncentráciu a lepšiu fyzickú pripravenosť, no Tomáš ju zvládol na jednotku. 

Pokroky a nové skúsenosti

Tomáš urobil počas tohto tréningu veľké pokroky. Každý odjazdený okruh mu priniesol nové poznatky a zlepšenie časov. Ajka ho usmernila pri každom kroku, čo mu umožnilo lepšie pochopiť dôležité detaily pretekania. Zlepšila sa jeho konzistentnosť na trati a zároveň si osvojil techniky, ktoré mu pomôžu v budúcich pretekoch.

Záver

Tento tréning bol pre celý náš tím veľkým prínosom. Sme veľmi vďační Ajke Šebáňovej a KF Racing Teamu za možnosť trénovať pod ich vedením. Tomáš odchádzal zo Slovakia Ringu nielen s množstvom nových skúseností, ale aj s obrovskou motiváciou ďalej pracovať na svojich zručnostiach. Tešíme sa na ďalšie tréningy a veríme, že s takouto podporou sa Tomášovi podarí dosiahnuť vynikajúce výsledky v nadchádzajúcich pretekoch.IMG_0017jpg