3. miesto v piatom kole Slovenského kartingového pohára na Slovakiaringu

Po úspechu na pretekoch v rakúskom Bruck an der Leitha, kde sme v kategórii MINI 60 obsadili 3. miesto, sme sa s tímom postavili na štart piateho kola Slovenského Kartingového Pohára na Slovakiaringu, ktoré sa konalo v dňoch 6. a 7. septembra 2024. Tieto preteky boli skutočnou skúškou schopností a stratégie, keďže sa zišla silná konkurencia jazdcov, ktorí na trať priniesli veľké nasadenie a rýchlosť.

Silné tréningy v piatok a úspešná sobota

Už počas piatkových tréningov sme cítili, že máme dobré tempo a optimálne nastavenie motokáry, čo nám dodalo sebadôveru pred samotnými pretekmi. V sobotnej kvalifikácii sme zajazdili 3. najrýchlejší čas, čo nás postavilo do výhodnej pozície na preteky.

V prvom preteku nám síce štart nevyšiel podľa predstáv, no nevzdali sme sa a prišli sme opäť na 3. mieste. V druhom preteku sme zlepšili výkon a aj napriek silnej konkurencii sme si udržali tretie miesto.

Náročné podmienky na trati

Preteky na Slovakiaringu boli výzvou aj z hľadiska podmienok na trati. Počasie bolo nestále – slnečné úseky sa striedali s oblačnosťou, čo ovplyvňovalo stav trate. Optimálne nastavenie motokáry a správna príprava pneumatík boli kľúčové faktory, ktoré nám umožnili byť konkurencieschopní.

Poďakovanie trénerke

Naša vďaka patrí predovšetkým trénerke Ajke Šebáňovej, ktorá nás perfektne pripravila na tieto preteky a počas nich poskytovala neoceniteľnú podporu. Jej vedenie a skúsenosti zohrali významnú úlohu v našom úspechu.

Poďakovanie sponzorom

Rovnako by sme radi vyjadrili vďaku našim sponzorom, ktorí stoja za naším úspechom. Bez ich podpory by sme nemali možnosť zúčastniť sa pretekov na tejto úrovni. Vaša dôvera a podpora sú pre nás obrovskou motiváciou do budúcnosti, a my sa budeme aj naďalej snažiť reprezentovať vás s hrdosťou.

S týmito skvelými výsledkami už netrpezlivo očakávame ďalšie preteky, kde sa budeme snažiť zlepšiť a získať ešte lepšie umiestnenia!

IMG_0381jpg